CRITICAL Uncaught Error: Class 'ILAB\MediaCloud\Tools\Debugging\TroubleshootingTool' not found



  • Hi!

    I am constantly getting this error in woocommerce fatal errors log.

    Running the latest version of woocommerce(3.6.5), wordpress(5.2.2), Media Cloud (3.13).
    The server runs php 7.3.7, nginx 1.16

    2019-08-03T11:45:34+00:00 CRITICAL Uncaught Error: Class 'ILAB\MediaCloud\Tools\Debugging\TroubleshootingTool' not found in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php:87
    Stack trace:
    #0 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(200): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager->__construct()
    #1 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(262): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::instance()
    #2 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/ilab-media-tools.php(154): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::Boot()
    #3 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(286): {closure}('')
    #4 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array)
    #5 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/plugin.php(465): WP_Hook->do_action(Array)
    #6 /opt/bitnami/apps/wordpress/ in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php on line 87
    
    2019-08-03T11:45:35+00:00 CRITICAL Uncaught Error: Class 'ILAB\MediaCloud\Tools\Debugging\TroubleshootingTool' not found in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php:87
    Stack trace:
    #0 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(200): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager->__construct()
    #1 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(262): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::instance()
    #2 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/ilab-media-tools.php(154): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::Boot()
    #3 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(286): {closure}('')
    #4 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array)
    #5 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/plugin.php(465): WP_Hook->do_action(Array)
    #6 /opt/bitnami/apps/wordpress/ in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php on line 87
    
    2019-08-03T11:45:35+00:00 CRITICAL Uncaught Error: Class 'ILAB\MediaCloud\Tools\Debugging\TroubleshootingTool' not found in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php:87
    Stack trace:
    #0 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(200): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager->__construct()
    #1 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(262): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::instance()
    #2 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/ilab-media-tools.php(154): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::Boot()
    #3 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(286): {closure}('')
    #4 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array)
    #5 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/plugin.php(465): WP_Hook->do_action(Array)
    #6 /opt/bitnami/apps/wordpress/ in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php on line 87
    
    2019-08-03T11:45:37+00:00 CRITICAL Uncaught Error: Class 'ILAB\MediaCloud\Tools\Debugging\TroubleshootingTool' not found in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php:87
    Stack trace:
    #0 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(200): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager->__construct()
    #1 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(262): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::instance()
    #2 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/ilab-media-tools.php(154): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::Boot()
    #3 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(286): {closure}('')
    #4 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array)
    #5 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/plugin.php(465): WP_Hook->do_action(Array)
    #6 /opt/bitnami/apps/wordpress/ in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php on line 87
    
    2019-08-03T11:45:37+00:00 CRITICAL Uncaught Error: Class 'ILAB\MediaCloud\Tools\Debugging\TroubleshootingTool' not found in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php:87
    Stack trace:
    #0 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(200): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager->__construct()
    #1 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(262): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::instance()
    #2 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/ilab-media-tools.php(154): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::Boot()
    #3 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(286): {closure}('')
    #4 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array)
    #5 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/plugin.php(465): WP_Hook->do_action(Array)
    #6 /opt/bitnami/apps/wordpress/ in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php on line 87
    
    2019-08-03T11:45:40+00:00 CRITICAL Uncaught Error: Class 'ILAB\MediaCloud\Tools\Debugging\TroubleshootingTool' not found in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php:87
    Stack trace:
    #0 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(200): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager->__construct()
    #1 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php(262): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::instance()
    #2 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/ilab-media-tools.php(154): ILAB\MediaCloud\Tools\ToolsManager::Boot()
    #3 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(286): {closure}('')
    #4 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array)
    #5 /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-includes/plugin.php(465): WP_Hook->do_action(Array)
    #6 /opt/bitnami/apps/wordpress/ in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/plugins/ilab-media-tools-premium/classes/Tools/ToolsManager.php on line 87
    

    And it just keeps going...

    Any recommendation on how to resolve this?

    Best regards,
    Ramiz.



  • @ramiz

    Where are you installing the plugin from?



  • Plugin was installed from wordpress plugin install directory. Now I am using Media cloud Premium, getting the latest updates.



  • @ramiz

    TroubleshootingTool was completely removed in 3.1.3

    Do you still have the old plugin installed from wordpress.org installed?

    If you don't, I'd delete the freemius one, re-download it from freemius, make sure to activate the license.

    To confirm, I just downloaded it from freemius and searched for TroubleshootingTool in every file but it's 100% not in there.

    LMK if that works.

    Thanks,

    Jon.



  • @ramiz

    Did that work?



  • Hey @jong
    Yes, looks like simple update resolved the issue. All good!
    Thanks!


Log in to reply